Vákuumozó rendszerünkkel meggyorsíthatja a húsok pácolását

A különböző húsok pácolásának többféle módját ismerjük. 

  • Vannak, akik a páclevet injekciós tű segítségével juttatják a sütéshez előkészített húsokba,
  • mások egyszerűen bekenik a hús felületét különböző fűszerekkel vagy azok elegyével, s  azután annyi olajat öntenek a húsra, hogy azt ellepje. A húst több napon keresztül érlelik a hűtőben.

Különösen nyáron, amikor az idő leginkább alkalmas a kerti grillezéshez, nem elhanyagolható szempont a húsok szabadon vagy akár a hűtőben tartása több napon keresztül.

Bár az idővel arányosan a pácolás hatékonysága nő, ugyanakkor a hús is romlásnak indul.

Ezt úgy védhetjük ki, ha a pácolási időt lerövidítjük.

Napjainkban már kaphatók olyan konyhai kisgépek, marinátorok, más néven gyorspácolók, melyek a fenti folyamatot meggyorsítják.

Ezért is nevezzük ezeket gyorspácolóknak.

 

Működési elvük, hogy az előkészített hús körüli térben csökkentett nyomást, azaz valamekkora szintű vákuumot hoznak létre.

Ez tulajdonképpen a hús rostjai és a húsban lévő hajszálcsövekből kiszívja a levegőt, ahová a páclé könnyen bediffundál, bejut.

Ezzel elérhetjük, hogy a pácolási idő a töredékére csökken.  Egy félórás gyorspácolással ugyanazt az eredményt kapjuk, mint az 1-2 napos szabad levegős, atmoszférikus pácolással.

 

A drága és többnyire elektromos csatlakozást igénylő marinátorok helyett mi egy rendkívül egyszerű megoldást kínálunk.

 

vákuumpumpánkkal és egy alkalmas befőttesüveggel ugyanazt  tehetjük meg olcsón, mint egy drága gyorspácoló géppel.

Ráadásul így akár több kg grillhúst is pácolhatunk egy 4 literes háztartási üvegben. Mivel a befőttesüvegek  minden háztartásban bőven rendelkezésre állnak, egyszerre többféle páclevet is használhatunk a különböző adagokhoz.

Ajánljuk figyelmébe a következő oldalakat, ha meg szeretné tudni, hogyan érdemes tárolni az el nem fogyasztott

 

hogy tovább megtartsák minőségüket.